Tennispark

Het terrein
Het tennispark bestaat uit de banen, het clubgebouw, de bijgebouwen, de oefenkooi en struiken en borders direct om de banen heen. Klein onderhoud aan het terrein wordt gedaan door vrijwilligers, groot onderhoud wordt uitbesteed.

Baansoort
We hebben 3 kunstgrasbanen. Deze zijn in principe het hele seizoen en onder alle weersomstandigheden bespeelbaar. Vriest het echter meer dan 5 graden of ligt er sneeuw of ijzel op de banen, dan mogen de banen niet bespeeld worden. Sneeuwvrij maken mag alleen na overleg en met goedkeuring van de facilitaire dienst. De banen lijken iets harder en daardoor sneller dan andere kunstgrasbanen. Dit kan zijn omdat de onderlaag bestaat uit mateco (een baansoort die voorheen werd gebruikt en nu als ondergrond voor de kunstgrasbanen dient).

Openingstijden banen
In principe kan er gespeeld worden van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Indien er verlichting nodig is kan er gespeeld worden tot 24:00 uur. Daarna moet de verlichting uitgeschakeld worden.

Schoeisel
Maak gebruik van geschikt schoeisel en zorg ervoor dat als je de baan betreedt er geen modder, gras of ander materiaal meekomt dat schade aan de baan kan veroorzaken.

Onderhoud
De banen hoeven niet geveegd te worden, het onderhoud wordt door de onderhoudsploeg gedaan. Ook als er bladeren op de baan liggen, zoals veelal in het najaar het geval kan zijn, worden deze door de onderhoudsploeg verwijderd. Door de openingen aan de randen van de banen kunnen de bladeren weggeblazen worden.

Oefenkooi 
We hebben een oefenkooi, waarbij op een half veld tegen een muur de balvaardigheid getraind kan worden.

Verlichting 
De banen kunnen ’s avonds verlicht worden door de Ledverlichting te activeren. De bediening hiervoor kan via de tablet in het clubgebouw of via een app. De app kan geïnstalleerd worden op je mobiele telefoon. Codes en uitleg zijn op te vragen bij de voorzitter.

Gebouwen en terrein 
In het hoofdgebouw bevinden zich de kantine, de bar, 2 gescheiden kleedkamers met douches en wc’s, een wc in de hal, berging met voorraden en een extra aanrecht. Naast het hoofdgebouw bevindt zich het materiaalhok voor opslag van gereedschap, tennisspullen, en extra stoelen en tafels. In het tuinhuis staan materialen voor onderhoud van de banen.

Toegang clubgebouw 
Toegang tot het clubgebouw gaat via genummerde sleutels, waaraan ook een key gekoppeld is voor het uit/inschakelen van het alarm. Niet iedereen heeft een sleutel. Een aantal leden heeft een sleutel vanwege de rol die ze binnen de club vervullen. Mocht je een sleutel nodig hebben dan hebben we sleuteladressen, waar je een sleutel kan ophalen en na gebruik weer kan terugbrengen. Deze sleuteladressen kun je vinden in het clubgebouw.

Bewaking 
Het terrein en clubgebouw worden bewaakt met camera’s. Deze zijn opgesteld op, om en in het clubgebouw. Uiteraard zijn deze camera’s alleen bedoeld om, als er ongewenst bezoek is geweest, dit te kunnen traceren. Er zijn geen camera’s opgesteld in de kleedruimtes. Een uitleg en het protocol over de camerabewaking is te vinden op de mededelingenborden in het clubgebouw.

Wifi 
In het clubgebouw hebben we wifi. Deze is vrij door iedereen te gebruiken (check het wifi symbool in het clubgebouw).

Kantine 
We hebben geen aparte bardiensten, alleen tijdens toernooien worden mensen ingepland. Tijdens speelavonden regelen de leden zelf de drankjes, de afwas en de (pin)betaling. Voor verstrekken van alcohol in de kantine houden we ons aan de regels in het bestuursreglement ‘Huis en gedragsregels alcoholgebruik’ dat we hebben opgesteld. Dit reglement hangt op het mededelingenbord in het clubgebouw.